Sunday, 17 February 2013

Majlis Anugerah Dan Hari tenaga pelajar di MPAJ, Ampang Jaya, KL..

Assalamualaikum wtb sahabat2 silat smua..
Apa khabar iman kamu hari nie? Tepuk dada, tnya iman kamu ye.. ^^,
Harap smua sahabat sihat2 hendakNYA.. insya'ALLAH..

Baru2 ini, pada 16hb Feb 2013, PSSCUH dibawah Akademi Seni Silat Cekak Hanafi telah mengadakan satu majlis yg berlangsung di Ampng Jaya, iaitu, Majlis Anugerah Dan Hari tenaga Pelajar 2013..

Alhamdulillah, PSSCUH UniSZA turut terlibat meraikan majlis tersebut.. Wakil dari UniSZA seramai 18 org yg terlibat. Di ikuti dengan lagi beberapa buah Universiti dan Sekolah2 yg lain..

Majlis dimulakan dgn Majlis Tenaga Pengajar yg melibatkan jurulatih tahap 1-tahap 3.. Pentauliahn ini sedikit sebanyak menaikkkan semangat para jurulatih utk terus aktif dalam seni silat ini.. Majlis kemudiannya diteruskan lagi dengan Majlis Anugerah Kecemerlangan SRP.. seramai 4 org wakil UniSZA telah berjaya mendapat SRP Lulus Dengan Kepujian.. iaitu, Nadia Abdul Rashid, Hidayatul Akma, Nursaini dan Amalina..
Mabruk diucapkan kepada mereka di atas pencapaian itu.. Bagi yg lain pula, tidak bermakna anda tidak dpt kepujian anda tidak hebat, kita smua sama sahaja.. Harus berjuang bg memantapkan lagi gerak geri dan berkongsi kemahiran kita yg ade dgn pelajar2 baru.. "Kemahiran tidak dipandang dengan pangkat tetapi ianya terletak pada kemampuan kita mendalami kemahiran tersebut""..

Selesai majlis itu, diteruskan lagi dengan majlis petua dan taklimat kepada jurulatih yg di sampaikan oleh Guru utama dan Datuk Nasir ( Presiden PSSCUH ).. Majlis tamat sekitar jam 12,30 tgh hari..


Barisan penyelia2..


Sewaktu pendaftaran..

Panglima2 pengiring yg mengiringi Guru Utama..

Guru Utama merasmikan Majlis Anugerah Dan Hari Tenaga Pengajar..


Hadirin dgn penuh khusyuk mendengar.. ^^,


Pentauliahan jurulatih yg disampaikan oleh Guru Utama..


Sahabat2 dari Universiti Malaysia Terengganu..

Suasana majlis..


Presiden PSSCUH menyampaikan kata2 aluan..

Ikrar para jurulatih..Penyampaian Anugerah Kecemerlangan SRP..Alhamdulillah, berakhirlah sudah Majlis Anugerah Dan Hari Tenaga Pengajar 2013..
Moga ianya dapat memberi semangat kepada smua ahli2 PSSCUH ini agar dpt bersama2 memperjuangkan seni silat yg telah diturunkan oleh Ustaz Hanafi suatu masa dahulu..
Mabruk a'laikum kepada penerima Anugerah Kecemerlangan..

 "Semoga Berjumpa Lagi Pada Masa Akan Datang.."

Moga ukhuwah yg terjalin antara kita dibina diatas landasanNYA..
insya'ALLAH..

Ma'ssalamah ......... >___<

1 comment: